Test for mavesyrestatus

Rødbedetesten
Man kan teste om kroppen danner nok mavesyre vha. rødbede. De røde farvestoffer i rødbeder nedbrydes normalt af mavesyren samt nogle af de fordøjelsesenzymer, der udskilles i mavesækken. Så når man laver nok mavesyre, vil disse farvestoffer nedbrydes. Hvis de ikke nedbrydes, kan man se det i urinen. Farvestofferne optages nemlig ”hele”, hvis de ikke nedbrydes og bliver så filtreret bort af nyrerne.

Sådan gør du:
Spis en proteinholdig snack, f.eks. nogle nødder, lidt fisk, lidt kylling eller lign. samtidig med at du drikker mindst 175 ml rødbedesaft. Proteinerne skulle gerne aktivere produktionen af mavesyre, der så kan nedbryde farvestofferne i rødbedesaften. Check din urin i de efterfølgende timer. Hvis den bliver rød eller får et rødligt skær, så er nogle af farvestofferne i rødbedesaften, ikke blevet nedbrudt helt og så er der sandsynligvis ikke dannet nok mavesyre.

Hvis det er tilfældet, skal du gå videre og lave HCl testen, som beskrevet nedenfor. HCl er saltsyre, som er den syre mavesyren består af.

HCl test:
Start med at tage 1 kapsel Betain HCl 300mg til hvert af de 3 hovedmåltider i 3 dage. Kapslerne skal tages inden du begynder at spise. Hvis du får en brændende fornemmelse i maven, producerer du nok mavesyre og behøver ikke at tage tilskud af HCl. Hvis ikke du mærker den brændende fornemmelse har du brug for et tilskud.
For at finde frem til din individuelle skal du gøre følgende:
Øg dosis med 1 kapsel til hvert af de tre hovedmåltider hver 3. dag.

Når du får en brændende fornemmelse i maven, skal du trappe 1 kapsel ned pr. måltid, og dette er din dagsdosis. Fx er du nået til 3 kapsler pr. måltid, og du får en brændende fornemmelse i maven, er din dagsdosis 2 kapsler pr. måltid. Hvis du ikke får en brændende fornemmelse, skal du stoppe optrapningen ved 6 kapsler pr. måltid og skrive til mig J
Du kan købe HCl i den rette dosis her: http://holistic.nordicvms.com/product-betaine-hcl-with-pepsin-23

Skriv et svar