C-vitamin tolerancetest

C-vitamin tarmtolerancetest (voksne):

For at finde din optimale dosis c-vitamin, skal du lave en tarmtolerancetest. Det er vigtigt at du IKKE bruger depottabletter. Jeg anbefaler dig at bruge 100% ren ascorbinsyre til testen.

Du gør følgende:

  1. Tag 1 g c-vitamin hver time. Start om morgenen.
  2. Når du mærker en tarmreaktion stopper du med at tage c-vitamin. Tarmreaktion kan være diarre, kraftig rumlen i maven og meget luft i maven.
  3. Notér den dosis c-vitamin du har nået at tage.
  4. Tag 75% af denne dosis og dette er din dagsdosis.

Eksempel:

Du har nået at tage 12 g c-vitamin. Du laver følgende beregning:

12g × 0,75 = 9g

Du skal nu fordele din dagsdosis, så jævnt over dagen som muligt. Det er vigtig at tage c-vitamin lige inden du går i seng (inden tandbørstning), så du har c-vitamin i kroppen, så meget af natten som muligt. Tag ligeledes din første portion c-vitamin når du vågner. Du kan evt. tage dagens sidste dosis c-vitamin som depotkapsel, så der frigives c-vitamin i løbet af natten.

C-vitamin tarmtolerancetest (børn):

Følg samme fremgangsmåde, som ovenfor beskrevet, men istedet for 1g c-vitamin i timen, skal du følge nedenstående dosisvejledning:

  • ½ -1 år 1/6 af voksen dosis
  • 1 – 3 år 1/3 af voksen dosis
  • 3 – 6 år 1/2 af voksen dosis
  • 6 – 9 år 2/3 af voksen dosis
  • 9 – 12 år 3/4 af voksen dosis
  • over 12 år voksen dosis

Mine anbefalinger af c-vitamin

Syreneutralt c-vitamin i form af magnesiumascorbat- eller natriumascorbat-pulver fra helsekosten anvender du til tolerancetesten samt til daglig brug til voksne og børn over 1,5 år.

Liposomalt C-vitamin anvender du til babyer og børn under 1,5 år samt til større børn og voksne, der har svækket immunforsvar eller nedsat næringsoptagelse via tarmen. Den kan anvendes i kombination med andre c-vitaminpræparater. Jeg tager selv 1g liposomalt c-vitamin dagligt suppleret med andre former for c-vitamin efter behov. Jeg bruger den til begge mine børn (1-2g dagligt) og mig selv (3-5g dagligt) under sygdom suppleret med andre former for c-vitamin.

Tyggetabletter med 500mg c-vitamin kan du give til dine børn over 1,5 år, eller når du føler dig trygt ved ar de kan tygge tabletten.

OBS! Indlægget indeholder affiliate-links.